Whisky

Filtrovat
Zobraz vše
Řadit
Jaké pití
jaká síla a chuť
Whisky
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Země: Česká republika 
Alkohol: 40.7% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Země: Japonsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 75,-
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 260,- / 0,02l 130,-
Země: Skotsko
Alkohol: 43% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 65,-
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Země: Skotsko
Alkohol: 46% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 55,-
Země: Irsko
Alkohol: 40% vol.
Země: USA
Alkohol: 40% vol.
0,04l 70,-
Země: USA
Alkohol: 35% vol.
Whisky
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Hammer Head má zajímavou, jemnou vůni po sušeném ovoci, rozinkách, se stopami dubu. Chuť je lehce ostřejší, nicméně poměrně vyvážená, s tóny citrusů a karamelu. 
Země: Česká republika 
Alkohol: 40.7% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Nikka Whisky Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonskéwhisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
Země: Japonsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 75,-
Palírna Isle of Jura byla založena v r. 1810, ale podle historických důkazů docházelo k nelegálnímu pálení na tomto odlehlém ostrově již od začátku 16. století, takže neoficiálně by se mohlo jednat o nejstarší palírnu ve Skotsku.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 260,- / 0,02l 130,-
Ve vůni Intenzivní rašelinný kouř s jódem a mořskými řasami a hlubokou sladkostí. Chuť je bohatá sladkost sušeného ovoce s oblaky kouře a příchutěmi ječmenného sladu, hřejivá a intenzivní. Konec je obrovský, dlouhý, hřejivý a peprný se vzdálenou sladkostí.
Země: Skotsko
Alkohol: 43% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 65,-
Whisky s typickou chutí výrazné, kouřové, slané rašeliny s mořskými řasami z Islay, v závěru jemně sladká. Při výrobě whisky Laphroaig se ječmenný slad suší nad hořící rašelinou. Kouř z této rašeliny, která se nachází jen na ostrově Islay, dodává této whisky její výjimečnou bohatou chuť. Doporučujeme konzumovat čistou, s trochou studené vody.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Whisky pro milovníky rašeliny (voda používaná k výrobě pochází z rašelinišť) je pravděpodobně tou nejkvalitnější mezi levnějšími typy single malt whisky. Má aroma zeminy, kouře i podehtovaného lana, nebo mokré škváry. Chuť je oblá, kouřová, rašelinová, medicínská, ucítíte mořské řasy, sůl a na pozadí lehkou čistou sladovost a citrónovou ovocnost. Závěr je pískový a pepřový.
Země: Skotsko
Alkohol: 46% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Komplexní a vyvážená whisky odrážející syrovou podstatu palírny Bowmore - mořské vlny, návětrná krajina a tradice předávaná z generace na generaci. Má teple jantarovou barvu a voní lehce po citronu a medu s rašelinným tónem v pozadí. Chutná sladce a delikátně, medově jemně kouřově s dlouhým jemným závěrem.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Ve vůnl ehká a delikátní, šťavnatý košík ovoce, hrušky, třešně, švestky, med. Chuť nedosahuje delikátnosti vůně, sladkost, hrušky v medu, náznak pražených ořechů. Konec je příjemně suché, uklidňující čerstvost.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 55,-
Třikrát destilovaná irská whiskey Tullamore Dew se vyznačuje svou velmi jemnou a příjemnou sladovitostí. Oslní nejen svou zlatavě jantarovou barvou, ale i tóny jemně kořeněné směsi, citrusu a vanilky. Tullamore Dew dlouho zraje v dubových sudech, které ji doplňují o podtext páleného dřeva. Jedinečná je i tím, že je ječmen, základní surovina pro výrobu, sušen v sušárně a ne nad ohněm. Lze ji pít samotnou, s ledem, vodou, hodí se i do míchaných nápojů. Nejlépe chutná v kolektivu přátel
Země: Irsko
Alkohol: 40% vol.
Jediné místo, kde se Jack Daniel´s Tennessee Whiskey vyrábí je městečko Lynchburg v americkém státě Tennessee. Stejně jako ostatní značky se vyrábí z vody, kukuřice, žita a ječmenného sladu. Jako jediná na světě se ale pak nechává prokapávat přes více než třímetrovou vrstvu uhlí z javoru cukrodárného, který dodává tomuto nápoji charakteristickou chuť a vůni. Poté je whiskey stáčena do vypalovaných sudů z amerického bílého dubu a je uložena ke zrání
Země: USA
Alkohol: 40% vol.
0,04l 70,-

Likér Jack Daniel´s Honey je složený z Tennessee whiskey Jack Daniel´s a medu prvotřídní kvality pocházejícího rovněž z amerického Tennessee. Vyváženě nasládlá medová chuť je doprovázena tóny skořice a zakončena ořechem. Výrobce doporučuje likér podávat vychlazený na teplotu 18°C.

Země: USA
Alkohol: 35% vol.
Whisky
Hammer Head má zajímavou, jemnou vůni po sušeném ovoci, rozinkách, se stopami dubu. Chuť je lehce ostřejší, nicméně poměrně vyvážená, s tóny citrusů a karamelu. 
Země: Česká republika 
Alkohol: 40.7% vol.
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Nikka Whisky Vizionář Masataka Taketsuru, jehož předkové vyráběli saké od roku 1733, se narodil v roce 1894. V roce 1919 byl firmou Settsu Shuzo poslán do Skotska, aby získal zkušenosti a technické znalosti o výrobě whisky. Při studiích na univerzitě v Glasgow se naučil blendování a destilaci a své zkušenosti měl zúročit při výrobě japonskéwhisky pro firmu Settsu Shuzo. Když se vrátil v roce 1920 zpět do Japonska, zjistil že se zamýšlený projekt pravděpodobně nikdy neuskuteční. O dva roky později ztratil práci, a tak v roc 1923 vstoupil do skupiny Kotobukiya, pro kterou postavil destilerii poblíž města Kjóto, a tak se stal v roce 1924 otcem první japonské whisky. V roce 1934 se Masataka Taketsuru rozhodl osamostatnit, založil společnost Nippo Kaju, nechal postavit destilerii Yoichi na ostrově Hokkaidó a ještě v tomtéž roce začal vyrábět první blendy. V roce 1952 společnost Nippo Kaju definitivně přijala název Nikka Whisky. V roce 1969 vybudoval další destilerii na ostrově Honšú poblíž města Sendai. O 10 let později Masataka Taketsuru ve věku 85 let zemřel. Jeho múzou mu během jeho života byla Jessie Roberta Cowan, kterou poznal při studiích a se kterou se oženil v Glasgow v roce 1920. Společně se přestěhovali do Japonska, kde si Jessie Roberta změnila jméno na Rita, naučila se Japonsky a do Skotska se už nikdy nevrátila.
Země: Japonsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Palírna Isle of Jura byla založena v r. 1810, ale podle historických důkazů docházelo k nelegálnímu pálení na tomto odlehlém ostrově již od začátku 16. století, takže neoficiálně by se mohlo jednat o nejstarší palírnu ve Skotsku.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 75,-
Ve vůni Intenzivní rašelinný kouř s jódem a mořskými řasami a hlubokou sladkostí. Chuť je bohatá sladkost sušeného ovoce s oblaky kouře a příchutěmi ječmenného sladu, hřejivá a intenzivní. Konec je obrovský, dlouhý, hřejivý a peprný se vzdálenou sladkostí.
Země: Skotsko
Alkohol: 43% vol.
0,04l 260,- / 0,02l 130,-
Whisky s typickou chutí výrazné, kouřové, slané rašeliny s mořskými řasami z Islay, v závěru jemně sladká. Při výrobě whisky Laphroaig se ječmenný slad suší nad hořící rašelinou. Kouř z této rašeliny, která se nachází jen na ostrově Islay, dodává této whisky její výjimečnou bohatou chuť. Doporučujeme konzumovat čistou, s trochou studené vody.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 150,- / 0,02l 65,-
Whisky pro milovníky rašeliny (voda používaná k výrobě pochází z rašelinišť) je pravděpodobně tou nejkvalitnější mezi levnějšími typy single malt whisky. Má aroma zeminy, kouře i podehtovaného lana, nebo mokré škváry. Chuť je oblá, kouřová, rašelinová, medicínská, ucítíte mořské řasy, sůl a na pozadí lehkou čistou sladovost a citrónovou ovocnost. Závěr je pískový a pepřový.
Země: Skotsko
Alkohol: 46% vol.
0,04l 190,- / 0,02l 95,-
Komplexní a vyvážená whisky odrážející syrovou podstatu palírny Bowmore - mořské vlny, návětrná krajina a tradice předávaná z generace na generaci. Má teple jantarovou barvu a voní lehce po citronu a medu s rašelinným tónem v pozadí. Chutná sladce a delikátně, medově jemně kouřově s dlouhým jemným závěrem.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Ve vůnl ehká a delikátní, šťavnatý košík ovoce, hrušky, třešně, švestky, med. Chuť nedosahuje delikátnosti vůně, sladkost, hrušky v medu, náznak pražených ořechů. Konec je příjemně suché, uklidňující čerstvost.
Země: Skotsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 130,- / 0,02l 65,-
Třikrát destilovaná irská whiskey Tullamore Dew se vyznačuje svou velmi jemnou a příjemnou sladovitostí. Oslní nejen svou zlatavě jantarovou barvou, ale i tóny jemně kořeněné směsi, citrusu a vanilky. Tullamore Dew dlouho zraje v dubových sudech, které ji doplňují o podtext páleného dřeva. Jedinečná je i tím, že je ječmen, základní surovina pro výrobu, sušen v sušárně a ne nad ohněm. Lze ji pít samotnou, s ledem, vodou, hodí se i do míchaných nápojů. Nejlépe chutná v kolektivu přátel
Země: Irsko
Alkohol: 40% vol.
0,04l 55,-
Jediné místo, kde se Jack Daniel´s Tennessee Whiskey vyrábí je městečko Lynchburg v americkém státě Tennessee. Stejně jako ostatní značky se vyrábí z vody, kukuřice, žita a ječmenného sladu. Jako jediná na světě se ale pak nechává prokapávat přes více než třímetrovou vrstvu uhlí z javoru cukrodárného, který dodává tomuto nápoji charakteristickou chuť a vůni. Poté je whiskey stáčena do vypalovaných sudů z amerického bílého dubu a je uložena ke zrání
Země: USA
Alkohol: 40% vol.
Likér Jack Daniel´s Honey je složený z Tennessee whiskey Jack Daniel´s a medu prvotřídní kvality pocházejícího rovněž z amerického Tennessee. Vyváženě nasládlá medová chuť je doprovázena tóny skořice a zakončena ořechem. Výrobce doporučuje likér podávat vychlazený na teplotu 18°C.
Země: USA
Alkohol: 35% vol.
0,04l 70,-